top of page
Här har vi samlat de allra vanligaste frågorna

Hur många paket löshår behöver jag?
Svar: Läs mer här

Varför kostar det extra på kvällar och helger?
Svar: Många salonger har inte öppet kvällar och helger, därför ser vi det som en extra-service som vi tar ut en avgift för. Vill man inte betala extra så kan man välja att komma på våra andra öppettider.

Jag blev sjuk och ni debiterade mig. Jag kan ju inte hjälpa om jag blir sjuk?
Svar: Vi vet att du inte kan hjälpa om du blir sjuk. Det är ingen straffavgift vi tar ut, men vi blir utan lön annars. När du bokar en tid så ingår du ett avtal där du godkänner dessa bokningsvillkor. Och inte skulle det kännas rättvist om du fick sitta utan lön på ditt jobb bara för att någon blir sjuk? 

Jag vill ha en kall blond färg, men det känns som om det kalla tvättas ut direkt. Kan ni lägga på en ny nyansering?

Svar: Kalla nyanser släpper jättesnabbt. Det finns inga kalla färger som håller länge. Vi informerar alltid om att kalla nyanser måste man underhålla hemma med

Rekommenderad silverprodukt. Har det kalla släppt så är det för att du inte skött underhållet hemifrån.

Jag har hört att man ska ha smutsigt hår när man går till frisören. stämmer det?

Svar: Det stämmer inte över huvud taget. Håret ska vara rent och ska INTE finnas i håret vid färgning, lite hårspray gör ingenting, men har du lager av t.ex. torrschampo och annat vid färgning så blir resultatet inte optimalt. Alltså: nytvättat hår!

Mitt hår slutar växa vid en viss längd, ändå får jag utväxt. Hur går det ihop?

Svar: Alla hårstrån har en livslängd. Och varje strå har sin egen livscykel som betstår av tre faser, tillväxtfasen, övergångsfasen och vilofasen. Det är tillväxtfasen som bestämmer just hur långt ditt hår kan bli, den kan pågå i flera år och 90% av alla strån på ditt huvud befinner sig i denna fas. Strået kommer sedan in i nästa fas som pågår i några veckor, där hårsäcken drar ihop sig och slutar växa. 

Under vilofasen, som pågår i några månader, är det ingen aktivitet i hårsäcken. I början sitter strået kvar för att sedan naturligt ramla av när du bostar eller tvättar det. Så allt beror på hur snabbt ditt hår växer och hur lång din tillväxtfas är, detta är till stor del genetiskt men kan också bero på t.ex. kost och blodcirkulation. 

Kan man färga håret när man är gravid?

Svar: Det finns ingen forskning som med säkerhet visar att detta skulle vara skadligt för mamman eller barnet! Däremot kan hormonerna spöka med ditt hår och färgen som din frisör alltid använt kan ge ett annat resultat. Många blir några steg mörkare i håret under och ibland även efter sin graviditet. Detta kan locka fram lite varmare undertoner. 

bottom of page